Tjänster

Koordinatmätmaskin

3 st mätmaskiner

Huvudkategori: Verifiering
Kategori: Mätmaskin: 3-axlig

Mätarm

1800mm

Huvudkategori: Verifiering
Kategori: Mätmaskin: Mätarm

Profilprojektor

Digital skalor

Huvudkategori: Verifiering
Kategori: Profilprojektor

Ultraljudsprovare

Ø 1000 x 400 mm

Huvudkategori: Verifiering
Kategori: OFP - Oförstörande provning: Ultraljud (UT)

Maskiner

Bäddfräsning

Bäddfräsning Traditionell bäddfräsning är enkel men alla våra maskiner är utrustade med fem axlar. Med våra fyra stora fräsar har vi vana från att bearbeta superlegeringar och vår styrka är att kunna fräsa avancerade material. Våra fräsar kan ta komponenter med längd/diameter upp till 3 000 mm. Exempel på tillverkade produkter: Strukturella komponenter till gasturbiner, statorhus och lagerhus.

Maskindata
Bredd mm
Längd mm
Höjd mm
Min mm
Max mm
Bearbetning Fräsning
Maskintyp Fräsmaskin

Fleroperation

Fleroperationsbearbetning är vår absoluta stolthet. Här utför vi extremt avancerad fräsning, gärna simultant 5-axlig bearbetning med höga toleranskrav och i svårbearbetade material som superlegeringar. Inom det här området utnyttjar vi vår mångåriga erfarenhet av CAD/CAM-beredning i Siemens PLM NX, vilket anses vara ett av marknadens mest avancerade beredningsverktyg för 5-axlig fleroperationsbearbetning. Exempel på tillverkade produkter: Komponenter till jetmotorer och flygindustrin, gasturbiner och komponenter i superduplex för Subsea.

Maskindata
Bredd mm
Längd mm
Höjd mm
Min mm
Max mm
Bearbetning Svarvning
Fräsning
Borrning
Gängning
Trådgnist
Maskintyp Fleroperation

Gnistbearbetning

Gnistbearbetning Trådgnistning och hålgnistning kompletterar vår avverkande bearbetning på ett utomordentligt sätt. Gnistbearbetning påverkas inte av materials skärbarhet och därför kan metoden användas där konventionell bearbetning inte fungerar. Vi har utvecklat och tillverkat en hålgnistmaskin med automatisk elektrodväxling. Det gör att vi på ett mycket effektivt sätt kan borra stora mängder hål i material som skulle skapa stora problem för traditionella borr.

Maskindata
Bredd mm
Längd mm
Höjd mm
Min mm
Max mm
Bearbetning Trådgnist
Maskintyp Gnistning

Karusellsvarvning

Karusellsvarvning Totalt har vi 14 karusellsvarvar och de utgör en central del av vår verksamhet. Vår specialitet är svarvning i superlegeringar, speciellt tunnväggig och med snäva toleranser och vi utför svarvningar i storleksområdet 400 mm till 2 500 mm, i höjder om maximalt 1 500 mm. Flera av våra karusellsvarvar är utrustade med drivna verktyg och styrd C-axel. Exempel på tillverkade produkter: Separationsstystem för satelliter, lagerringar för vindkraftverk och brännkammarkomponenter till gasturbiner.

Maskindata
Bredd mm
Längd mm
Höjd mm
Min mm
Max mm
Bearbetning Svarvning
Maskintyp Svarv

Prosonic

Agiterande 4-stegstvätt för Titan och Nickellegeringar (Tvätt+3 kaskadkopplade sköljsteg).

Maskindata
Bredd mm
Längd mm
Höjd mm
Min mm
Max mm
Maskintyp Rengöring

Tooltec Trestad AB

Välkommen till Tooltec

Vår affärsidé är enkel. Vi fräser, borrar, svarvar och slipar med största tänkbara precision. Tekniken och kunskapen bakom ett lyckat resultat är dock allt annat än enkel! Hos Tooltec finner du en leverantör som kan leva upp till dina krav på erfarenhet, kapacitet och omsorg i varje detalj.
Vi kan bidra till dina framsteg!

Tooltec Trestad AB

Box 2002
461 11 Trollhättan

Tel: 0520-48 82 10

HemsidaLegoproduktion: Ja

Serieproduktion: Ja

Företagets placering

 • Trollhättan

Förädlingsmetoder

 • Bearbetning
  • Svarvning
  • Fräsning
  • Borrning
  • Gängning
  • Trådgnist

Certifikat

 • AS 9100
 • ISO 14001
 • ISO 9001